Artikelen

Wet buitengerechtelijke incassokosten in zicht

Wat verandert er? Er komt een nieuwe wettelijke regeling voor buitengerechtelijke incassokosten. Incassokosten zijn de kosten die u als schuldeiser maakt om een geldvordering te innen, indien uw schuldenaar deze niet uit zichzelf betaalt. De vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten wordt berekend als percentage van het bedrag dat uw schuldenaar aan u als schuldeiser verschuldigd is. Hierbij zal naar verwachting een minimumbedrag van € 40,00 gelden, en de staffel Rapport Voorwerk II als maatstaf gelden voor de nog nader vast te stellen tarieven.

Positieve gevolgen wettelijke regeling voor buitengerechtelijke incassokosten Bescherming van kleine bedrijven, zoals eenmanszaken, tegen hoge buitengerechtelijke incassokosten. Door een maximale vergoeding voor incassokosten vast te leggen, wordt het voor de schuldenaar en de schuldeiser duidelijker welke incassokosten gevraagd mogen worden.

Ook komt er hiermee een einde aan de al jarenlange onduidelijkheid over het wel of niet toegewezen worden van deze incassokosten; rechters zullen beperkt worden in hun mogelijkheden om deze kosten nog af te wijzen; dus ook een rechtzoekende schuldeiser weet waar hij voortaan aan toe is.

  Terug naar artikel overzicht

Wij bellen u graag terug

Bel direct tel. 010 - 820 00 73. Of laat ons u eenvoudig terugbellen op een gelegen moment.

  Bel me later terug

Meer informatie

Vraag vrijblijvend onze brochure aan of stel ons meteen uw (incasso) vragen.

  Neem contact met ons op